Siti Nurhaliza to marry Datuk K on Aug 21


KUALA LUMPUR: Pop star Siti Nurhaliza will wed businessman Datuk Khalid Mohamed Jiwa on Aug 21.

The engagement and akad nikah ceremony will be held at Masjid Wilayah Persekutuan, while wedding receptions are scheduled for Aug 28 at the Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC) and Sep 3 in Kuala Lipis, Pahang.

Siti’s parents’ 38th wedding anniversary also falls on Aug 21, Siti revealed at the press conference to announce the wedding.

The couple have commissioned Datuk Raja Shah Reza from Nusantara Gems as wedding planner, with the reception at the KLCC to feature a “garden wedding” concept.

Fashion designers Radzwan Radzwill, Michael Ong, Embun and Ana Avanti have been engaged to design the wedding costumes, which will feature traditional songket and tekat.

Makeup artistes Nurul Shukur and Mia have also been engaged for the events.

Source: Thestar.com.my

For those who missed the TV3 News, you can stream it here from youtube.com.
More Pictures link:

http://sg.photos.yahoo.com/websiti2004
http://www.zorpia.com/cgi/album.cgi?00111557
http://www.freepgs.com/sitinurhaliza/gallery
http://www.imagestation.com/album/pictures.html?id=2133457882
http://groups.msn.com/GallerySitiNurhaliza1
http://groups.msn.com/SitiNurhalizaHomepage/otherspictures.msnw
http://groups.msn.com/SitiNurhalizaHomepage/pix2.msnw
SitiNurhaliza.Simplysiti.Com
http://safaonline.net/ctnurhalizaonline/arkib.html
http://www.sitizone.com/
http://forum.sitinurhaliza-svoa.com/

My 2 cent:

Some people have been waiting for a long time for the announcement, and some are still hoping this is not true. Not many of us are happy to know that our favourite artist will be married with Datuk K. I don’t mind as long as she happy with her decision and her upcoming days with Datuk K. Selamat Pengantin Baru!

  1. #1 by lorna on August 17, 2006 - 3:08 pm

    siti sucks! perampas hak orang.eee………x fikir if dia kat tempat ex wife datuk.yang berkumis jugak dia nak.eee…………yucks! geli lah!

  2. #2 by conny on August 17, 2006 - 4:21 pm

    i’m not malay & not huge fun of siti. i careless of whatever she done but in this case siti (or even datuk k) totally suck!!!!!!!! a few my friends is datuk k’s son buddy.. they know what the real picture of that story especially the ‘hard woking’ of siti doing to make sure all the things she want becoming real…..

    sorry siti’s fan… but she not as a goody goody as u thought…
    anyway happy wedding day to sitii n datuk k…. for datuk k former wife i feel sorry for u.

  3. #3 by laila 06 on August 21, 2006 - 5:54 pm

    selamat berbahagia dan semoga kekal hendakNya. Cinta itu memang unik,
    telinga dah tuli, mata dah buta, hati dah berbunga, sebab itu fikiran di luar batasan. yang nampak disilaukan, yang tidak kelihatan di impikan.(N)

    no komen. biarlah rahsia dah tamat.Selamat berbahagia.(U)

    semoga jodog berpanjangan. (F)

  4. #4 by marsmega on August 22, 2006 - 3:27 pm

    Siti is a bloody bitchy home-wrecker. Her husband age does not matter to her, it’s MONEY that matters most to her. Come to think of it, I guess there is some truth in what was written by Asmah & The Gang. She’s not what you the PEMINAT SETIA out there thinks she is. Or else how can her own sister Saerah or Sarah whatever her name is, said that Siti is not what her fans thought her to be. Think hard, NOBODY IS PERFECT IN THIS WORLD. So when I read about all those perfect words about her in the media, it kinda sound fishy. There must be some faults in her. Why don’t somebody out there who is close to Siti’s sister find out whom did she really met in one of the Hotel in KL while she was out ‘shopping’ with her sister as highlighted in the Asmah & The Gang writings. I PRAY HARD THAT SITI WILL END UP JUST LIKE THE EX-WIFE OF DATUK K. AMIN. I understand from a few contacts that Datuk K is a real womaniser. Before getting hook to Siti, he dated a some lady celebrities n before that it Fasha whom he wanted but couldn’t hooked. Because Fasha is much more smarter n intelligent than Siti who is just a pure kampung girl, not the social type, not intelligent (she’s only intelligent as a gold digger).

    “How would like to have your coffee Siti?” Siti said – “In a cup” HAHAHAA
    I suggest that Datuk K get a private tutor to polish up Siti’s english, so that he would not be embarassed when attending a social gathering with his current wife – A BLOODY BITCHY HOME-WRECKER SITI NURHALIZA.

  5. #5 by miss west on August 22, 2006 - 3:31 pm

    SITI AND DATOK K SHOULD FIND PUBLISITI MURAHAN SOMEWHERE ELSE.
    WE,MALAYSIAN ARE SO BLOODY TIRED TO HEAR UR SARCASTIC STORY OVER AND OVER AND OVER AND OVER AND OVER…..GET LOST TO BOTH OF U

  6. #6 by Shida on August 25, 2006 - 2:02 pm

    “SELAMAT PENGANTIN BARU”

    “Semoga Siti N Datuk K bahagia ke anak cucu”

  7. #7 by Tak Rasa Bersalah ke? on August 27, 2006 - 8:54 pm

    Bayangkan our Mom & Dad orang jutawan yang dermawan semulajadi dianugahkan oleh Yang Maha Esa. Dah berbahagia bertahun-tahun lamanya bersama family. Dah bertahun-tahun lamanya berhempas pulas sama-sama bangun untuk manaikan taraf kehidupan family berasama-sama. Pahit & manis ditempuhi bersama. Biasalah Mom & Daddy orang-orang ahli koprat. Memang banyaklah kenalan & rakan-rakan sepejuangan. Tidak ada apa yang hendak di sangsikan. Aneh! Tiba-tiba Daddy sejak kebelakangan ini mengadu feel very lonely, alasan Mom dah tak pedulikan Daddy lagi. Peliknya! Kaya, banyak duit nak publict lebih lagi, nak cari wanita dahi licin berprestige kononnya & bermacam-macam alasan yang tidak bermunahsabah for the top abis lah tu! So tindakan Daddy adalah ‘hawa nafsu’ semata-mata untuk dapatkan kepuasan keseronakan kebahgiaan pada dirinya pula bersama Wanita Daddy yang dicarinya selamanya ini. Wanita Daddy tu rasa dirinya tidak bersalah langsung memperlakukan tindakan tingkah-lakunya. Sedangkan betapa ramai lelaki Bujang baik-baik diluar sana yang menyukai Wanita Daddy. Lebih kacak & tampan, sama seperti taraf hidup Wanita Daddy itu. Setelah Lelaki-lelaki Bujang itu ditolak, barulah mereka sedar & tahu akan pekara sebenarnya kehendak Wanita Daddy, kenapa lamaran mereka itu di tolak oleh Wanita Daddy. Jawapannya? Dan wanita Daddy dapati perbuatan dirinya itu adalah betul semata-mata amat yakin demi kebaikan dirinya, tidak memaksa & melukakan kesemuanya, jawapannya. Wanita Daddy kelihatan seperti biasa tenang sahaja disebalik wajah Anugerah Tuhan yang Ayu Jelitawan itu. Hampaaa! Mom & kita anak-anak. Tiada sesiapa pun yang mengetahuinya betapa pahit hempedu pilunya hati kami ini. Namun dalam hati yang hancur berderai ini kami tunjukan image kami yang tersenyum nampak seperti tiada ada apa-apa yang berlaku saja. Pertanyaan kami, bayangkan berlakunya tragedi ini pada keluarga sesiapa atau diri anda sendiri yang amat bahagia serta masih bernadi? Pada sesiapa yang tidak mengalaminya pasti tidak akan mengetahuinya. Hanya bersimpati sahaja yang dapat di tunjukkan. Kami berserah segala-galanya, berlakunya tragedi pahit. Ada hikmah menantinya hari-hari mendatang hadapan disebalik kejadian ini. Pada Tuhan Yang Maha Esa yang dapat kami mohon, Semoga kami & Mom akan sentiasa dipelihara oleh yang Maha Esa sepanjangnya. Hanya DIA Tuhan Esa yang Amat mengetahui disebalik suratan takdir yang berlaku iniā€¦.

  8. #8 by munyraz on September 11, 2006 - 3:26 pm

    askum..im not a DIEHARDFAN of ct..bt,ive heard a lot of rumours bout ct’s marrige 2 da dtk k..shes young,wealhty,beautiful n charming artist virgin in malaysia n of course known around da world..for me,her marrige was a drastic decision dat she made..nver think bout da risk,n all da matter after run trough it..

    U R NOT DA ONE TO BLAME,U R MADE BY GOD AS A LUCKY HUMAN BEING IN HIS WORLD N U JUZ MADE ALL UR FANS SHOCK OR MAYBE SUDDENLY HEATRED BY UR DECISIONS TO ENDED UR LIFE WIT HIM..

    “HAPPY WEDDING N LOVELY BIG CEREMONY..(wedding of da decade..)”

    selamat pengantin baru dr sy,anak cucu kmpung awah,phang..wsalam

  9. #9 by iera on September 13, 2006 - 10:35 am

    moga ct kekal bahagia..alhamdulillah……

  10. #10 by NANA on September 25, 2006 - 9:42 pm

    I LOVE U SO MUCH SUHAIMIE ZULKIFLI.FROM AFRINA FARZANA ADLEE.

  11. #11 by NANA on September 26, 2006 - 1:55 pm

    iera awak sonice.moga bila awak kawin nanti bahagia macam mana awak doakan untuk ct.

  12. #12 by bellina joshua on September 29, 2006 - 6:06 pm

    knapa semua orang benci sangat nak kawin dengan atok K? bialah dia dengan kehidupan dia,hari ni dia bahagia,sok lusa tak taukan???arini dia wat orang sok lusa,,,tah2 dia pun kena gak macamna dia wat zawiyah..kita tengok jela,,,

  13. #13 by Nina on October 23, 2006 - 1:02 pm

    i dunno y i don like u redy,la Siti….y u never record any sgs animoe?u must be busy….aniway,u suka Datuk K kerana wang je kan?KESIAN!u dah sedihkan lgi orang rmi!!!!!!!!!

  14. #14 by Nina on October 23, 2006 - 1:04 pm

    harapkan suara saje sedap…..muka lawa je….tak sangka hati u tak lawar,ye?

  15. #15 by Nina on October 23, 2006 - 1:06 pm

    siti,u and yr husband can fly away….we don want u two redy……..i knoe……plssssssssss flyyyyyy awayyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  16. #16 by Nina on October 23, 2006 - 1:08 pm

    mungkin u akan sedih macam ex wife Datuk K ye?maybe u pun kena cerai……hmmmmmmmmmm…….good luck je la….asalkan budak-budak tk ikut contoh u sudahla………….

  17. #17 by anna on October 30, 2006 - 1:00 pm

    akum.kak ET. sy amt mminti kak ET.Mmng pd mulanya sukr bg sy utk mnerima yg kak ET akan brnikah ngan Datuk K tpi akhirnya sy tahu suma yg brlaku tlh dtentukan oleh-Nya dan ada hikmah d sebliknya. sya sntiasa doakan agar mhligai yng dbina bhagia hingga kakhir hyat hndaknya.isyaalah.

    still with u…………

  18. #18 by Ann on November 4, 2006 - 5:35 pm

    Hi everyone! Great site!

  19. #19 by Ann on November 14, 2006 - 9:27 am

    Hi everyone! Great site!a

  20. #20 by ERINA on November 22, 2006 - 3:29 pm

    HEY EVERYONE. Y U GUYS R SOOOOOOOOOOO JEALOUS ON SITI? IT’S HER LIFE,EVERYTHING HAPPEN 4 REASONS. IT’S JUZ THAT DATUK K N DATIN COULDNT GET ALONG ANYMORE. SO WHAT TO DO?? SHE’S STRONG ENOUGH TO GO THROUGH THIS,Y U GUYS SO ‘BUSUK HATI’?? AND ONE MORE THING,IF U GUYS HAVE “GOOD” BRAINS,U GUYS SHOULD KNOW,SITI OWN AS MUCH AS DATUK’S MONEY.SO DONT SPEAK LIKE IDIOT THAT SITI WANTS HIS MONEY. COME ON GUYS,STOP BLAMING OTHER PEOPLE. LOOK AT URSELF,U GUYS R THE DEVILS HERE. R U SURE U’LL GO INTO HEAVEN??

  21. #21 by ERINA on November 22, 2006 - 3:36 pm

    AND TO DATUK K’S FAMILY= I KNOW U GUYS R SO UPSET WITH THE THING.IT’S NOT EASY TO ACCEPT.THA’S TRUE. BUT AS ADULTS AND MUSLIMS,U GUYS SHOULD THINK ONLY ALLAH KNOWS EVERTHING. WHAT HAPPENED,WHAT’S HAPPENING,AND WHAT WILL HAPPEN,EVERYTHING ON HIS HAND. SO B STRONG AND STOP BLAMING SITI. IF ALLAH DIDNT WANT THIS TO HAPPEN,IT WONT HAPPEN NO MATTER WHAT. B REDHA AND MATURED.AS LONG AS DATUK IS HAPPY,AND BELIVE ME, U GUYS WILL GET REWARD 4 THE PATIENCE AND STRENGTH.
    WISH EVERYBODY WILL B HAPPY
    AMIN.

  22. #22 by simpleminor on November 23, 2006 - 9:31 am

    lorna,marsmega,conny and nina, i have to tell u this, u guys are the bicthes and sluttest person i’ve ever met in this world.. come on. i know girls.. there’re always ‘jealousy’ in their heart. i know u gurls jealous with her achievement and career. i know n understand why u do this because u dun have a great voice like she do, and gorgeous look like she do. i think ur face is totally opposite of siti. i am damn sure and bet for it. i can see who u gurls by your phrases and words. and for u gurls, i think u guys are the fuckest gurls in this world. really hope u guys will go to hell and get the punishment for all the words u said to her. remember, everything that u do, have to consequenses…. u bloody bitches…

  23. #23 by ira on November 23, 2006 - 12:05 pm

    Hanya kebahagiaan yang kami harapkan serta berkekalan hingga ke akhir hayat…..

  24. #24 by BAWANG MERAH on November 25, 2006 - 2:50 pm

    baiknya hati korang suma.

  25. #25 by fasha on January 6, 2007 - 5:48 pm

    Hi ya…I know there are many women out there juz like siti ..but i don’t think those people mad at siti because she married somebody 20 years old older than her..but i think the way she took datuk k from his ex wife is not what a noble person will do..It shows that siti is not a warmhearted woman just like other people said…If she is kind enough, she will not take a woman’s husband….she had every thing…good voice and good looking,money and popularity…why she wants to destroy one happy family…when i read article about his ex wife..i know that she really love him…and siti ruin everything..that’s why people hate her…I know that ” jodoh adalah ketentuan tuhan”.. but they way we look for our “jodoh” @ partner must be considered too…anyway, i just believe in ” hukum karma” …what you give, you get back”…By the way..i really hope that there will be no future “siti” because it’s really hurt when our husband leave us for another woman…trust me…it’s hurt.. -fasha-

  26. #26 by aril on March 3, 2007 - 11:21 am

    hye,korang…biar la ct nak kawin saperpun…e2 hak dia n hak masing2 rite???so dun b a bz body on her…she already made the decision..korang yg jeles sgt coz xdpt kawin gan DATUK…kui

  27. #27 by eiyka on March 12, 2007 - 3:59 pm

    suka ati ngko la……

  28. #28 by kurin on March 16, 2007 - 10:36 pm

    Suka ati dier la nk kawen sm sape pon..yg korang nak sebok nie pehal..? Kmu nie sape nk tentukn jodoh dier..? Tuhan yg tentukan sumer tau.. Tuhan Maha Mengetahui segala-galanya..pa yg kt tau o nmpak blum tntu sahih lg..so, stop blamin her..

  29. #29 by lia on April 18, 2007 - 2:05 pm

    wah komen u orang macm nak comen siapa jer,,,ada yang komen baik n ada yang komen tak baik,bagi saya sendiri biarlah ct tu bahagia dengan kehidupan dia,macam yang orang2 tua cakap,jodoh,ajal maut dah di tentukan olehNYA,baik ke tak tindakan ct hanya TUHAN yang tau,,selama ni ada ke ct tu salahkan u orang(bg orang yang tak suka ct)tak ada kan,,?tu lah berfikiran secara terbuka,jangan sesuka hati menyalahkan orang,,lihat lah diri sendiri dulu barulah cakap pasal orang lain,tak kan hanya kebaikan ct je yang korang terima?ct dah menghiburkan kita selama 10 tahun lebih,,apa salahnya kalau dia haappy macam u orang gak?tak kan ct nak buat ko orang happy jer..terimalah ct macam dulu doakan lah dia gembire sampai ke akhir hayat dia..bersalah ke tak dia biarlah TUHAN yang tentukan,,jadi jangan lah mengutuk ct lg.

  30. #30 by gadiz on April 26, 2007 - 8:22 pm

    semoga fans2 ct x mengikuti jejak ct merampas kebahagiaan wanita lain… amin…

  31. #31 by aden on May 2, 2007 - 6:28 am

    hai siti aq fans kamu dari karawang (indonesia) semoga cepat mempunyai anak yg cantik/ganteng dan menjadi anak yg sholeh

  32. #32 by ariel on May 3, 2007 - 4:39 pm

    ct still meletop ko…jgn jeles…korang 2 jeles sgt coz ct da dapat pangkat DATUK n kawen gan DATUK…ok fine bye

  33. #33 by ariel on May 3, 2007 - 4:47 pm

    GADIZ wah milut ko leh tahan gak ekkk…nak kene cili ker…hahaha DATUK CT tetap d ati fanz dia….respect 2 her..

  34. #34 by sarina on May 16, 2007 - 9:45 am

    bagi sya,,perasaan cinta akan membatasi segala galanya.menidakkan kebenaran.menyuarakan perasaan yang akan mencabul hak org lain..tp sya faham ,perasaan yang membuak buak menjadikan kita separa sedar dalm membuat perhitungan…siapalah kita untuk menilai betapa gilanya hati yang sudah terpaut?kan.soal hati,kita mmg kena selfish ckit…selamat berbahagia .

  35. #35 by ariel on May 21, 2007 - 2:55 pm

    mulut korang nie memantat jer tau…biala ct nak kawen gan saperpun…jgn jeles ek korang..myB ada yg gurls kat cni yang xkawin lg,tats y dorang very the jeles kat DATUK ct…iduppppp DATUKKKKKK CCCCTTTT

  36. #36 by ermm on June 5, 2007 - 12:23 pm

    Assalamualaikum bg yg islam
    agaknya semua yg bg komen ni islam ke?
    rasae nya tk semua sbb tk semua redha ngan takdir tuhan
    jodoh,hidu mati jodoh pertemuan kita di tgn tuhan
    harap paham

  37. #37 by baby on June 6, 2007 - 9:50 am

    Jangan kecoh2 semuanya pasal ct kahwin. Kita di beri Tuhan akal. So, tak seharusnya kita juga nak kata pkahwinan ini ketentuan Tuhan. Kita sendiri juga yang pilih sapa kita cinta. Kan dah kata tadi Tuhan beri akal budi so, cara kita pergunakan kita yang mebuat keputusan. Kalau ct pilih DK laki dia itu pilihan dia. kalau mati n hidup itu baru lah cara nya Tuhan. kalau hari ini Tuhan nak ambil kita so, apa kita nak cakap…….kalau mcm tu Tuhan nak ambil kita baru boleh redha dgn semua itu. Kehidupan kita mcm lukisan. Kita yang mencorakkan nya. So, kehidupan ct itu dia sendiri yang pilih begitu, ambil bekas org. so terpulang lah. nanti susah senang dia juga yang tanggung. Dia kahwin kita tak kasih duit pun. so lihat saja lah. kalau bahagia ok lah, kalau tak bahagia cerai. itu lah kehidupan artis.

  38. #38 by louis on June 12, 2007 - 10:19 pm

    IF u ALL are sowh smart to accuse her actions.. go find a husband for her larh… because of you these peoples in the world.. there will never be a happy wedding for any famous artist… its their right to do anything they want..sowh if i were you.. i would stop complaining and just wish every couple the very best…

  39. #39 by no comment on September 25, 2007 - 10:51 am

    very the bodoh person la if u ol kutuk2 org yg dah kawen..takde otak ke??very the supid, bodoh bahlol, bengong..(FORGIVE ME GOD COZ I SAID THOSE WORDS..)..GOD IS THE ALMIGHTY..DONT U EVER CHANGE THAT..AMEN…..

  40. #40 by kihxv on February 2, 2008 - 3:26 pm

  41. #41 by nwojm on February 14, 2008 - 1:04 am

  42. #42 by mnkqi on February 17, 2008 - 4:44 pm

  43. #43 by dak bertuah on August 21, 2008 - 1:11 pm

    huhuhuhuhu… aku bngga sgt coz ct kawin pde my 12th besday tau… love u dato’ siti… aku hrp die akn bhgia n berkekalan smpai ke akhir hayat… amin… =]

Comments are closed.